Blog

Een positief ingesteld persoon zijn is een keuze!


Ik mag geen chocolade 

Ik mag geen alcohol

Ik moet 5x per week sporten

Ik mag geen patat

De hele dag aan eten denken

Ik moet maat 40 hebben

Dit soort dingen hoor ik heel vaak in de praktijk. Niks mogen en van alles moeten.
Wat een frustraties zeg!

Ik zou zeggen: laat het los, want alles mag en niets moet.
Jij bepaalt want het is jouw leven.

In het leven hebben we veel momenten van puur geluk.
Maar toch zijn het de moeilijke tijden die ons vermogen om met onze emoties om
te gaan op de proef stellen. Om om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens,
die zich op elk moment in het leven kunnen voordoen, is het belangrijk
om positief te denken; hoe moeilijk en onoverkomelijk dat op een bepaald
moment ook wel mag lijken.

Een positief ingesteld persoon zijn is een keuze!

Als eten je dag gaat beïnvloeden, is het zo dat je te negatief kijkt naar je proces.
Het niks mogen en alles moeten. Ook is het net als alle andere negatieve dingen
in het leven: is het glas halfvol of halfleeg? Of kijk je erna en denk je dan
dat het glas hervulbaar is….

Probeer iets minder een einddoel te hebben, maar geniet van een gezonde balans
in het ontwikkelen van je gezonde leefstijl.

Uiteindelijk wordt je hier gelukkiger van. Probeer het maar eens 😉

Liefs Johanna

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Een positief ingesteld persoon zijn is een keuze!”

  1. Hoi Johanna, enige tijd geleden heb je me geholpen met mijn voeding. Ik heb erg lang kda gegeten en toen bij jou geleerd weer gezond te eten. Ik ben redelijk afgevallen. Telkens wanneer ik dit soort stukken van je lees merk ik weer hoe makkelijk het is om in de negativiteit te gaan zitten. Ik heb het over levenslang met voeding en gewicht, maar merk ook hoe makkelijk het is om het eten weer op te pakken. Schema niet loslaten en gewoon weer doen! Ik val inmiddels weer iets af en merk dat suiker me nog steeds ziek en depressief kan maken. Dus het gaat weer de goeie kant op en dat met ups en downs en soms bewust genieten.

    Ik heb veel aan de coaching gehad en merk dat een artikel lezen erg prettig is om de motivatie weer te vinden.

    1. Hoi Naomi. Bedankt voor je reactie. Het is en blijft altijd een beetje een strijd. Als je zelf maar bewust ben van je gedrag en gedachten, dan kun je het ook weer aanpassen. Fijn om te lezen dat je veel aan de coaching hebt gehad?

© Copyright 2017-2024 Your Coach | Design en ontwikkeling door: MarqMedia
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
×
Neem contact op